PET EVROV

Bralec: Vsi učenci morajo prinesti denar za begunce, brez izjem

Objavljeno 27. september 2015 14.14 | Posodobljeno 27. september 2015 14.15 | Piše: S. U.

Na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica naj bi zbirali po pet evrov na učenca, a očitno je nekdo napačno interpretiral sklep dijaške skupnosti.

IVANČNA GORICA – Na nas se je obrnil zgroženi bralec Boštjan. Na uho je namreč ujel pogovor, da morajo na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica vsi učenci prinesti po pet evrov za begunce. »Brez izjeme vsi, ne gre za prostovoljno zadevo,« nam je še zatrdil.

Ker je zadeva slišati dokaj neverjetna, smo se za odgovore obrnili na ravnatelja srednje šole Milana Jevnikarja: »Žal informacija, ki jo imate, ni točna. Na dijaški skupnosti (DS), ki je imela sestanek v petek, 18. septembra, so dijaki, predstavniki vseh oddelkov, sprejeli sklep, da bi sošolcem predlagali, da bi na šoli zbirali denar za begunce, ki bi ga potem posredovali naprej humanitarnim organizacijam. Predstavniki so predlagali znesek pet evrov. Vsekakor je v sklepu DS zapisano, da je vsakemu posamezniku prepuščena svobodna volja, da pri akciji sodeluje, da prispeva priporočeni ali drug znesek – ali pa tudi ne sodeluje.«

Kakor vse kaže, je našemu bralcu nekdo napačno interpretiral sklep dijaške skupnosti.

Imate tudi vi zanimivo zgodbo za nas? Sporočite nam jo.

Deli s prijatelji