BRALEC POROČEVALEC

Bralec: Nedopustno je, da papir kradejo, prodajajo in denar pospravijo v svoje žepe

Objavljeno 17. oktober 2014 21.00 | Posodobljeno 17. oktober 2014 21.00 | Piše: Mo. S.

Bralca moti, da morajo občani ob ločevanju odpadkov nato gledati, kako papir, ki bi se recikliral, pred njihovimi očmi izginja v tuje kombije.

GROSUPLJE – »Takole izgleda vsakodnevni prizor iz Grosuplja, ko nekateri sredi belega dne pobirajo papir iz zabojnikov na ekoloških otokih. Kombi parkirajo ob zabojnik, odprejo stranska vrata, nagnejo zabojnik in iz njega poberejo ves papir. Podobnih prizorov je v Grosuplju v zadnjem času zelo veliko,« nam je sporočil bralec, ki ni želel biti imenovan.

Moti ga, da morajo občani ob ločevanju odpadkov nato gledati, kako papir, ki bi se recikliral, pred njihovimi očmi izginja v tuje kombije. »Zanima me, zakaj se to dopušča, saj zabojnike za papir uradno prazni Komunalno podjetje Grosuplje. Od občanov se zahteva, da ločeno zbiramo in odlagamo odpadke, zato tudi pričakujemo, da se naši odpadki ali reciklirajo ali pa se kot star papir prodajo naprej. Sredstva, zbranega od papirja, bi se lahko na drugačen način vrnila nazaj lokalnemu prebivalstvu, na primer kot cenejše komunalne storitve. Nedopustno pa je, da nekateri ta papir kradejo, prodajajo in denar pospravijo v svoje žepe,« še razmišlja bralec, ki nam je poslal tudi zgornje fotografije.

Imate tudi vi zgodbo za nas? Pišite nam.

Deli s prijatelji