STAMPEDO NA PUSTOVANJU?

Bralec: »Ljudje so lezli drug čez drugega, podirali vse«

Objavljeno 18. februar 2015 10.34 | Posodobljeno 18. februar 2015 12.54 | Piše: Mo. S.

Oglašajo se bralci, ki so pustovali v šotoru v Markovcih. Ogorčenja ne morejo skriti.

MARKOVCI – Maškare že nekaj časa odganjajo zimo, v ta namen pa so se po vsej Sloveniji v minulih dneh odvijale različne prireditve in zabave. Tudi v Markovcih so praznovali tako imenovani fašenk (pust), ki se dokončno zaključi na pepelnično sredo.

Na koncert z bundo, domov brez

Kakor koli že, vsi nad ponedeljkovim rajanjem vendarle niso bili najbolj navdušeni. Bralec nam je v torek sporočil: »Pišem vam, da vam pokažem, kakšno stanje je bilo včeraj v šotoru v Markovcih.«

Poslal nam je tudi fotografije, ki po njegovih besedah dokazujejo, da je veliko obiskovalcev koncert hrvaške zvezdnice Jelene Rozga, prelestnih Učiteljic in energičnih Poskočnih muzikantov zapustilo brez jakne oziroma bunde. »Nekateri so odnesli kar po 10 komadov in odšli domov ... Sramota, da pride karta 13 evrov in še garderoba en evro,« nadaljuje bralec. Po fotografijah sodeč, je bilo na koncertu res pestro, saj so tla garderobe prepolna različnih oblačil, kaosu pa kar ni in ni videti konca.

Za sklepno misel nam je bralec poslal še kratek strip, kako lahko po koncertu ostaneš brez bunde.

image

»Ljudje so lezli drug čez drugega, podirali vse«

Oglasil pa se nam je še en bralec, ki je bil prav tako na tem koncertu in želi biti anonimen. »Super gostje, odlična glasba, zanimive maske, tukaj pa se lepe besede o veselem dogodku končajo,« pravi in dodaja, da je bila prva napaka že to, da na dogodku ni bilo starostne omejitve.

Dotaknil se je tudi nepredstavljive gneče, higiene, natakarjev in izdajanja računov, nekontroliranega točenja alkoholnih pijač vsem po vrsti ter že zgoraj opisanega kaosa z oblačili. »Garderoberjev je bilo približno pet, varnostnikov nikjer na obzorju in čakalna vrsta za garderobe neznosna. Zaščita pred obešalniki je nenadoma padla, gruča ljudi se je usula v garderobo in jemala lastno ter tuje, vse, kar je imelo veliko vrednost ali pa je sploh ni imelo,« nadaljuje bralec, ki meni, da je obveljal zakon močnejšega. »Ljudje so lezli drug čez drugega, podirali vse, kar jim je bilo na poti. Govorimo o množični kraji,« pravi. Za 'popoln' zaključek dogajanja pa je poskrbela še paleta, polna pijače ...

Več o dogajanju v Markovcih boste lahko prebrali v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Ste tudi vi doživeli ali opazili kaj zanimivega? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji