NEVARNO

Bralec: Ljubljanica že dosega pragove hiš

Objavljeno 17. februar 2014 10.31 | Posodobljeno 17. februar 2014 15.55 | Piše: P. J., T. L.

Reke že poplavljajo in povzročajo preglavice mnogim prebivalcem.

Reka je narasla in že ogroža mnoge hiše.

VRHNIKA – »Ljubljanica na Vrhniki že skoraj dosega pragove hiš. Okoli dreves z gugalnicami, kjer se ob sončnih dnevih igrajo otroci, že plavajo ribe,« ugotavlja bralec Vinko, ki nam je posredoval tole fotografijo.

Bralec Bojan pa nam je poslal fotografijo, ki je nastala v naselju Lipe pri Črni vasi. Težave povzroča tudi poplavljeno Cerkniško jezero. Na fotografijah, ki nam jih je poslal bralec Miha, je videti, da so ceste pod vodo, namesto z avti se zato vozijo s kanuji.

Polne roke dela imajo danes gasilci po različnih koncih države. Tako je bila ob 9.30 v Planini (občina Postojna) v stanovanjski hiši zaradi narasle vode ujeta oseba, na pomoč so ji priskočili gasilci PGD Planina in jo evakuirali s čolnom. 

Ob 10.10 je v Pivki jami meteorna voda poplavila strojnico bazena, vodo so postojnski gasilci izčrpali.

V Svetem Juriju ob Ščavnici so stanovalci okoli 12.30 na pomoč poklicali gasilce, saj imajo v kleti približno meter vode. 

Meteorologi sicer opozarjajo, da bo poplavljalo na območju Ljubljanice in Gradaščice. Oranžni alarm je razglašen za notranji del Slovenije, rumeni pa za vse druge razen za območje Mure, Rižane in Dragonje, Krasa in ob morju.

Kako je pri vas? Ali tudi poplavlja? Pošljite nam fotografije prek spodnjega obrazca in objavili jih bomo.

Deli s prijatelji