Številne jedi si je nemogoče predstavljati brez dodatka česna. Ima odličen okus, poleg tega pa je izjemno koristen tudi za zdravje, saj deluje antibakterijsko, protiglivično in vsebuje veliko antioksidantov. A ker ima vsaka medalja dve plati, ju ima tudi uživanje česna: ena od njih je neprijeten vonj. Poglejte, kako se ga lahko znebite.
Peteršilj: Takoj po česnovem obroku žvečite surove vejice peteršilja. Zaradi močnega in osvežujočega klorofila bodo nevtralizirale neželen vonj. Podoben učinek ima tudi žvečenje janeža, mete, klinčkov in kardamoma.
Limonada ali limonina skorja: Limonada lahko prav tako premaga zadah po česnu. Seveda le, kadar je pripravljena iz pravega limoninega soka. Gazirani limonini napitki takšnega učinka nimajo. V restavraciji lahko naročite vodo z limonino rezino, ki jo po obroku počasi in temeljito prežvečite.
Zeleni čaj: Izredno učinkovito vonj po česnu odpravi tudi zeleni čaj. Ta izpira česnovo olje, ki ostane na zobeh in jeziku ter je glavni krivec za slab zadah. Če niste ljubitelj tega čaja, skušajte težavo rešiti z nekaj požirki sveže pripravljenega metinega.