Kisle kumarice so nepogrešljiv dodatek sendvičem in lahko izboljšajo okus številnih solat. Ko pa kozarec teh izpraznite, v svoje kulinarične mojstrovine vključite še tekočino, v kateri sicer plavajo. Namesto da bi jo zlili v odtok, jo dodajte priljubljenemu napitku ali jedi.
Napitek po vadbi
Kisla tekočina, v kateri so vložene kumarice, je bogata z elektroliti in je lahko po naporni vadbi deciliter ali dva popijete brez kakršnih koli dodatkov. Z njo boste nadomestili snovi, ki ste jih izgubili z znojenjem. Med drugim je dober izvor kalija, ki preprečuje krče v mišicah. Pred uživanjem jo le precedite, da vam v grlo ne bodo zašli poper, česen, koper in druge začimbe.
Nežna zamenjava za kis
Sok kislih kumaric uporabite kot nežno vrsto kisa, s katerim lahko začinite različne vrste zelene solate, krompirjevo solato ali trdo kuhana jajca. Če ga boste dodali jogurtu, boste dobili okusen solatni preliv, samega pa lahko uporabite tudi za mariniranje mesa.
Napitek za na zdravje
Kisla tekočina vam lahko pride prav tudi pri pripravi alkoholnih pijač. Dodajte jo tako imenovanemu umazanemu martiniju (namesto soka oliv, ki se sicer uporablja) ali z njo ublažite okus kozarčka viskija. In če boste pretiravali: sok kislih kumaric je odlično zdravilo proti mačku.