Če ste kdaj slučajno zaplavali v svet rekreacije in nutricionizma ali športne prehrane, potem ste se zagotovo že srečali z mandljevim mlekom, ki je za nekatere celo sestavni del življenja, predvsem za tiste, ki so občutljivi za mlečne izdelke. Zato ni čudno, da mandljevo mleko dajemo v kavo, smutije in vse pijače ali zajtrke namesto kravjega. Mandljevo mleko vsebuje beljakovine, kalcij, vitamine in včasih celo vlakna, a le če izberete pravo. Če izberete napačno, lahko končate z litrom mleka, ki vsebuje aditive in veliko sladkorja. Zato previdno!
Naj bo brez sladkorja
»Ko izbirate mandljevo mleko, morate biti pozorni na nekatere stvari,« pravi nutricionistka in avtorice F-Factor Diet Tanya Zuckerbrot. Nutricionistki, ki ima v svojem priimku nemško besedo za sladkor, pa enostavno moramo verjeti, kajne?
»Pri izbiri mleka se moramo najprej odločiti za tiste, ki ne vsebujejo dodanih sladil, saj to v mleko doda velike nepotrebnih ogljikovih hidratov in kalorij. Če želite nekaj dodanega okusa, izberite mleko z dodatkom naravne vanilje.«