Najnovejše raziskave so pokazale, da je uživanje piva (v zmernih količinah, seveda) za zdravje koristno. Mi pa vam nizamo razloge, zakaj se velja v toplih dneh odžejati s hladnim napitkom iz hmelja.
Dobro je za srce
Pivo, zlasti temno, je zaradi prisotnosti ječmena vir topnih vlaknin. Ta pomagajo nižati raven slabega holesterola v krvi in obenem večajo količino dobrega, s tem pa zmanjšajo tveganje za pojav srčnih bolezni. Poleg ječmena sta v pivu še hmelj in slad, ki sta bogata z antioksidanti in prav tako varujeta srce. Učinek piva sicer ni takojšen, dokazano pa je, da z uživanjem tega v tridesetih letih lahko preprečite omenjene tegobe v petdesetih.
Za hujšanje
Preveč zaužitega piva privede do neljubega pivskega trebuha, trije decilitri piva na dan pa lahko pomagajo pri preprečevanju debelosti. Vzrok za to tiči v hmelju, ki pospešuje presnovo maščob.
Za zdrave ledvice
Spojine v hmelju zavirajo sproščanje kalcija iz kosti, kar pripomore k zmanjšanju tveganja za pojav ledvičnih kamnov, zlasti pri moških. Vsak dan popijte kozarec piva in tako ohranite zdravje ledvic.
Za boljšo kožo
Pivo je zaradi hmelja naravno zdravilo za kožo. Dodajte dva decilitra piva kopeli in pomagalo bo pri zdravljenju luskavice ter drugih kožnih bolezni.
Za zdravje kosti
Eno malo pivo na dan pomaga tudi kostem. Skrivnost je v siliciju, ki spodbuja nastajanje kolagena, proteina, ki povečuje gostoto kosti in ohranja gibljive sklepe. Najboljše za preprečevanje osteoporoze je ječmenovo pivo.