Različne kulture, različni običaji. Skoraj vsem pa je skupen alkohol. Ta je prisoten tako na vzhodu (tu se bomo malce izognili muslimanskim kulturam) kot na zahodu. Zmerno pitje pa se na nobenih koordinatah zemljine oble ne prakticira ravno dosledno. Zaradi tega je morala vsaka kultura poskrbeti za svoj recept za jutro po zabavi, ko se je treba čim prej strezniti. Mi vam jih predstavljamo pet.
- Namibija
Namibijci so pri pitju alkohola zelo praktični. Držijo se namreč načela 'klin se s klinom zbija'. Tako jutro po prekrokani noči začnejo še z dodatnim alkoholom. Mešanica močno začinjenega ruma menda prežene jutranjo slabost in glavobol. - Japonska
Japonci se po mačku zaradi tradicionalnega sakeja lotijo začinjene hrane. Na jutranjem krožniku se znajde velika porcija močno pikantne zelenjave, ki je povrhu tudi zelo soljena. - Nemčija
Nemci že tradicionalno iščejo rešitve za tegobe v klobasah in pri premagovanju mačka zgodba ni nič kaj drugačna. Masten zajtrk, ki ga pospremi nekaj kapljic alkohola, naj bi odgnal mijavkanje iz glave in navdal telo z energijo. - Sicilija
Na otoku pod znamenitim škornjem imajo docela drugačno taktiko. Prekrokani mladeniči so v preteklosti v jutranjih urah zaužili osušene bikove genitalije (s tičkom vred), to prakso pa so v 21. stoletju opustili in se osredotočili na običajnejšo kulinarično specialiteto: bikova jajca, moda, prašnike – kakor vam drago. - Irska
Ta narod, ki je pregovorno znan po pitju piva, ima za premagovanje mačka prav tako dokaj neobičajno taktiko. Reveža, ki trpi po dolgi noči, zakopljejo v zemljo do vratu, da se ta napolni z energijo. To bi se dalo razložiti tudi tako, da se telo ob izpostavljenosti hladu predrami, srce začne biti hitreje, kri pa v vse kotičke telesa še marljiveje dostavlja kisik.