TEKOČE ZLATO

Pet dejstev o olivnem olju

Objavljeno 31. maj 2014 09.00 | Posodobljeno 31. maj 2014 09.00 | Piše: M. F.

Niža slab holesterol, zavira procese staranja, ščiti pred izgubo spomina in je odlično za nego kože.

Ne imenuje se zaman tekoče zlato.

Olivno olje se z razlogom imenuje tekoče zlato. Že od nekdaj so znani njegovi številni pozitivni učinki na zdravje. In če ga v svoji kuhinji še nimate, navajamo pet razlogov, zakaj bi to morali spremeniti.

  • Olivno olje niža raven slabega holesterola. Zaradi polifenolov, ki jih vsebuje, pomaga zadrževati slab holesterol v mejah normale.
  • Specifični polifenoli v njem učinkovito ščitijo rdeča krvna telesa pred oksidacijo in zato ustavljajo procese staranja.
  • Raziskave so pokazale, da lahko olivno olje ščiti pred izgubo spomina, ki ga izzove alzheimerjeva bolezen.
  • Idealno je za nego kože, saj je po kemični strukturi podobno naravnim oljem naše kože.
  • Idealno je za pripravo hladnih jedi, zaradi vitamina E pa hrana, pripravljena z njim, dlje zadrži vlago in ostane sveža.
Deli s prijatelji