ODLIČEN PRIGRIZEK

Oreščki z okusom pice

Objavljeno 01. december 2016 18.30 | Posodobljeno 01. december 2016 18.30 | Piše: M. F.

Sijajen način, da začinite oreščke in si jih privoščite ob vsaki priložnosti.

Lupinasti plodovi, kot so lešniki, orehi, mandlji ali pinjole, so zdrav prigrizek, s katerim si lahko popestrite marsikateri večer ali si jih privoščite namesto malice. Ker pa ste se jih morda že malce naveličali, vam svetujemo, da jih pomešate z začimbami, ki spominjajo na pico in si pripravite idealen prigrizek za jesenske in zimske večere.

Sestavine:

  • skodelica lešnikov,
  • skodelica orehov,
  • dve žlici pinjol,
  • dve žlici olivnega olja,
  • dve žlici sesekljanih pelatov (lahko konzerviranih),
  • žlička sladkorja (lahko izpustite),
  • tri žlice ribanega parmezana,
  • dve žlički soli,
  • žlička suhega origana,
  • žlička suhe bazilike,
  • žlička česna v prahu,
  • žlička mlete rdeče paprike (če ste za pikantno, lahko pekoče, sicer običajne).

Priprava:

  • V večji posodi zmešajte olivno olje, pelate, sir in sladkor.
  • Dodajte oreščke in pinjole.
  • V posebni posodi zmešajte začimbe.
  • Pekač obložite s papirjem za peko, nasujte vanj oreščke in jih v pečici pri 180 stopinjah Celzija pecite 15 do 20 minut.
  • Pečene zmešajte z začimbami, počakajte, da se ohladijo, in prigrizek postrezite.

 

Deli s prijatelji