Lupinasti plodovi, kot so lešniki, orehi, mandlji ali pinjole, so zdrav prigrizek, s katerim si lahko popestrite marsikateri večer ali si jih privoščite namesto malice. Ker pa ste se jih morda že malce naveličali, vam svetujemo, da jih pomešate z začimbami, ki spominjajo na pico in si pripravite idealen prigrizek za jesenske in zimske večere.
Sestavine:
- skodelica lešnikov,
- skodelica orehov,
- dve žlici pinjol,
- dve žlici olivnega olja,
- dve žlici sesekljanih pelatov (lahko konzerviranih),
- žlička sladkorja (lahko izpustite),
- tri žlice ribanega parmezana,
- dve žlički soli,
- žlička suhega origana,
- žlička suhe bazilike,
- žlička česna v prahu,
- žlička mlete rdeče paprike (če ste za pikantno, lahko pekoče, sicer običajne).
Priprava:
- V večji posodi zmešajte olivno olje, pelate, sir in sladkor.
- Dodajte oreščke in pinjole.
- V posebni posodi zmešajte začimbe.
- Pekač obložite s papirjem za peko, nasujte vanj oreščke in jih v pečici pri 180 stopinjah Celzija pecite 15 do 20 minut.
- Pečene zmešajte z začimbami, počakajte, da se ohladijo, in prigrizek postrezite.