Pomen bele zelenjave se zaradi številnih priporočil o uživanju tiste bolj pisanih barv neupravičeno izgublja. Neupravičeno pravimo, kajti tudi bela zelenjava je izjemno zdrava. Zato poglejte štiri živila, ki jih velja kar najpogosteje vključiti v svojo prehrano.
Cvetača
Vsebuje žveplove spojine, ki so povezane s preprečevanjem rakavih obolenj, krepitvijo kostnega tkiva in ohranjanjem zdravja krvnih žil.
Gobe
So nizkokalorične, brez maščob, brez holesterola in glutena, vsebujejo tudi zelo malo natrija. So pa polne selena, kalija, riboflavina, niacina in vitamina D. Poleg tega so zelo hranljive in dolgo ohranjajo sitost.
Česen
Je naravni antibiotik. Varuje pred gripo in prehladom, pospešuje rast las ter zdravi akne. Zaradi antioksidantov krepi tudi imunski sistem.
Krompir
Beli krompir je bogat z vlakninami in kalijem. Pečen cel krompir srednje velikosti vsebuje približno 160 kalorij, neverjetnih 940 miligramov kalija, ter 3,6 grama vlaknin, poleg tega pa še vitamine C, B6, magnezij in še nekaj zelo kakovostnih beljakovin.