Jesen nas bogato obdarja s sadeži. Med njimi so tudi mehke, sočne in sladke hruške. Ta jesenski dar je sicer najboljši svež, lahko pa iz njega pripravite najrazličnejše sladice, sokove, kompote in druge jedi. Zakaj so hruške tako koristne?
Vsebujejo veliko vlaknin. V srednje veliki jih je kar šest gramov. Hrana, bogata z vlakninami, preprečuje napihnjenost, spodbuja prebavo in ohranja ustrezno raven holesterola v krvi.
Hruške so odličen vir številnih vitaminov. Med njimi so najbolj zastopani vitamini C, K, B2, B3 in B6, v njih pa je tudi veliko kalcija, magnezija, kalija, bakra in mangana. Vitamin C in baker sta močna antioksidanta, zato je to sadje nepogrešljivo za pravilno delovanje imunskega sistema.
Prav tako hruške vsebujejo element bor. Tega telo potrebuje za lažjo absorpcijo kalcija. Hruške so torej priporočljive zlasti za ženske, ki se želijo zavarovati pred osteoporozo.