Marsikdo čez teden uživa precej nezdravo hrano in neredne obroke, kar lahko pripišemo hitremu tempu. Če že v službi ne skrbite za zdravo prehrano, bi morali zanjo poskrbeti vsaj doma, a to je po navadi misija nemogoče, saj se domov vračamo utrujeni in pojemo prvo stvar, ki nam pride pod roke, pa še to stoje. S tem naredimo dve veliki napaki, ki resno ogrožata obstoječo dieto ali zdrav življenjski slog.
Pri zdravem prehranjevanju je izjemno pomembno, da si za pripravo hrane in uživanje vzamete čas, da ne hitite ter poskušate uživati v vsakem grižljaju posebej. Če boste zraven gledali televizijo in počeli še kaj drugega, vas bo hitro zaneslo in kmalu boste pojedli več, kot ste si zadali. Zelo pomembno je tudi, da se usedete za mizo in ne jeste stoje. Tako namreč podzavestno žvečite in jeste hitreje, kar ni dobro za prebavo. Bistveno je, da vsak grižljaj dobro prežvečite, preden ga pogoltnete in pošljete prebavi v nadaljnjo predelavo, prebava pa bo najbolje delovala, če bo imela opravka s čim manjšimi koščki.
Obedovanje jemljite kot čas zase, čas za sprostitev in prevetritev misli. Morda je večopravilnost zaželena pri večini opravil, a pri prehranjevanju je pomembna osredotočenost zgolj in samo na hrano.