OKUSNO IN ZDRAVO

Najboljši način za pripravo cvetače

Objavljeno 28. marec 2017 12.20 | Posodobljeno 28. marec 2017 12.21 | Piše: M. F.

Po novem je ne boste več kuhali.

Pečena v pečici ohrani vse hranljive snovi.

Nekateri imajo cvetačo radi, drugi je ne marajo, a dejstvo je, da je izjemno zdravo živilo in bi tako kot brokoli morala biti redno na našem jedilniku. Če se tega zavedate in jo kuhate na pari ali v vodi, vam ponujamo odličen način, je preprost, tako pripravljena brokoli in cvetača pa zadržita tudi vse hranljive snovi, ki se med kuhanjem sicer hitro izgubijo.

Takole bo boljše:

Narežite ju na cvetove približno enake velikosti, če so mokri, jih posušite, nato pa preložite na pekač. Pazite, da se cvetovi med seboj ne bodo dotikali, jih pokapljajte z olivnim oljem, po želji začinite s soljo in postavite v pečico.

Pri 200 stopinjah jih pecite od 20 do 25 minut ter uživajte v hrustljavem prigrizku ali prilogi.

Deli s prijatelji