Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

ODNOSI

Moški, pozor – varanje škoduje zdravju

Objavljeno: 11.11.2010 16:16Posodobljeno: 12.11.2010 01:00

Moški, ki imajo zunajzakonsko zvezo, imajo pogosteje migrene.

  • Varanje ogroža zvezo, ima pa tudi negativen vpliv na zdravje.

Varanje ogroža zvezo, znanstveniki pa so dokazali, da ima negativen vpliv tudi na zdravje. Tako tistega, ki vara, kot tudi prevaranega partnerja.

Veste, da ne bi smeli, a včasih je skušnjava preprosto prevelika. In če gre verjeti statistikam, povprečno vsak četrti moški vsaj enkrat prevara svojo partnerico, medtem ko enako velja za vsako peto žensko.

Strokovnjaki pojasnjujejo, da je eden glavnih vzrokov za nezvestobo, seksualno nezadovoljstvo v zvezi, zaradi katere partner išče dober ali drugačen seks zunaj nje. V večini primerov se prevara ne zgodi samo enkrat, ampak se razvije v razmerje, ki lahko traja tudi mesece. To pa ima negativne posledice.

Italijanski znanstveniki na univerzi v Torinu so ugotovili, da so moški, ki varajo, dovzetnejši za migrene in celo za anevrizme. Poleg tega je nezvesti partner v neprestanem stresu, saj se boji, da bo razkrit, hkrati pa mora usklajevati urnike tako, da se ne bi nihče čutil prikrajšanega. Vse to sčasoma pusti tudi posledice na zdravju.

Nezvestoba ima negativne posledice tudi za zdravje prevaranega partnerja: soočanje s prevaro pogosto vodi v depresijo, strahove in čustveno nestabilnost.

Olajšajte si torej ljubezensko življenje in pazite na zdravje. Mnogo manj škode boste tako sebi kot partnerju povzročili, če se boste o težavah v postelji z njim pogovorili. In če jih kljub vsemu ne boste rešili, je bolje zvezo končati kot varati.

Povezane vsebine

Osrednje novice

Na dražbi tudi beneški otok

Italija razprodaja svojo kulturnozgodovinsko dediščino za izhod iz krize.

Vrhunec Mishalyju prepolovil ceno na operacijo

Vrhunec je zaradi očitkov medijem predstavil del ukrepov, ki so jih v UKC Ljubljana sprejeli v času njegovega mandata.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!