Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste se pri kuhanju ali kakšnem drugem opravilu po nerodnosti spekli, doma pa niste imeli ničesar, s čimer bi si opeklino ublažili. Ničesar? Če bi še enkrat pogledali po shrambi, bi gotovo v njej našli primerno zdravilo.
Pomoč iz kuhinje
Obstajajo namreč živila, ki hitro pohladijo opečeno mesto in preprečijo, da bi na njem nastal mehur. Eno od njih je maslo, žal pa lahko bakterije v njem povzročijo okužbo. Boljša različica za zdravljenje opeklin je med. Ta ublaži pekoč občutek, po zaslugi svojih protibakterijskih, protivirusnih in protivnetnih sestavin pa koži pomaga, da se hitro zaceli.
Najučinkovitejša je narava
Številne raziskave so dokazale, da je med pri tem učinkovitejši od različnih za to namenjenih mazil. Na sterilno gazo kapnite nekaj kapljic čebeljega izdelka in z njo pokrite opečeno mesto. Rdečina bo izginila, prav tako tudi bolečina, koža se bo hitreje zacelila, in kar je najpomembnejše – na njej ne bo nastal mehur.