BELO

Jagode za bele zobe

Objavljeno 20. marec 2012 08.00 | Posodobljeno 20. marec 2012 08.00 | Piše: M. F.

Hrustljava surova hrana, mleko in mlečni izdelki ter slastne jagode skrbijo za lepo in čisto sklenino.

Za lep nasmeh poskrbijo ščetka in prava živila.

Da bi bili zobje močni, lepi, beli in negovani, seveda potrebujejo redno ščetkanje, nitkanje in obiske pri zobozdravniku. Da pa bodo še bolj beli in nasmeh zato čim bolj bleščeč, si pomagajte na kakšen način.

Jejte čvrsta živila

Sadje in zelenjava (jabolka, redkvice, korenje, zélena, hruške) na povsem naraven način očistijo sklenino, saj vsebujejo kisline, ki odstranjujejo zobne obloge. Čvrstejše je živilo, bolje očisti zobe. Seveda le, če ga jeste surovo.

Kislina za belino

Tudi jabolčni kis pomaga pri beljenju zob, vendar previdno, saj lahko kislina poškoduje zobno sklenino. Za izpiranje ust si pripravite mešanico iz ene žličke jabolčnega kisa in pol skodelice vode. Mešanica je dovolj šibka in ne bo poškodovala zobne sklenine, vendar še vedno dovolj močna, da bo z nje odstranila madeže.

Uživajte več mlečnih izdelkov

Rezultati nedavnih raziskav so pokazali, da mleko, sir in jogurt vsebujejo minerale, ki krepijo zobe in izboljšujejo njihov videz.

Sladke jagode za bele zobe

Jagode vsebujejo encime, ki belijo zobe. Vzemite jagode in z njimi drgnite po zobeh. Da bi njihov učinek še izboljšali, jih pomešajte s polovico žlice jedilne sode, zmes nanesite na zobe in počakajte pet minut. Zaradi visokega deleža sladkorja v jagodah je priporočljivo, da si na koncu operete zobe z običajno zobno pasto.

Uporabite jedilno sodo

Raziskave so pokazale, da je s sodo bikarbono mogoče izboljšati belino zob. Vendar ščetkanje z njo ni priporočljivo več kot enkrat tedensko.

Pijte s slamico

Različni napitki na sklenini puščajo madeže. Da bi se jim izognili, uporabljate slamico, da ne bodo prišli v neposreden stik z zobmi.

 

Deli s prijatelji