Nekatera živila so v hladilniku vedno, denimo jajca, mleko, sir in solata. Po besedah prehranskih strokovnjakov pa je seznam živil, ki jih nikoli ne sme zmanjkati, veliko obsežnejši.
Limete
So nekaj med limono, pomarančo in mandarino in malce slajše od običajnih limon. Sok limet je poln antioksidantov in lepo dopolnjuje številne jedi, zlasti pa je dobrodošel, če želite vanje dodati malce malce manj sladkorja, saj ga učinkovito nadomesti.
Olive
Vsebujejo zdrave maščobe in niz antioksidantov, kar je komaj nekaj njihovih pozitivnih lastnosti. Lahko jih jeste same ali jih narezane dodate slanim jedem. S tem jim boste nedvomno pričarali novo dimenzijo.
Zelje
Eno najbolj zdravih živil na svetu. Zlasti pozimi je dobrodošlo kislo, saj vsebuje veliko vitaminov K in C. Ima pomembno vlogo v zaščiti pred številnimi oblikami raka, prav tako odlično pa je tudi za zdravje kosti in prebavo.
Avokado
V svetu zdravih maščob je avokado kralj. Vsak, ki se želi znebiti kilogramov, ga bi moral dodajati solatam ali omakam. Prav tako je odličen pri varovanju srca in pri nadzorovanju količine sladkorja v krvi.
Kumare
Čeprav so res najboljše v sezoni, so na voljo vse leto in prav bi bilo, da bi jih vedno imeli v hladilniku. Prepolne so vitaminov A, B, C, D in E. Z njimi nadomestite krekerje, jih pomakajte v omake ali jih dodajte solati ter tako bogatite njen okus in vitaminsko vrednost.
Čičerka
Če s prehrano zaužijete premalo vlaknin, si privoščite čičerko. Ta vsebuje dovolj vitaminov in mineralov, pomaga pri težavah s prebavo in hitro zagotavlja občutek sitosti. Je prav tako izvrsten vir železa in beljakovin.
Surovo mešano lupinasto sadje
Lupinasti sadeži vsebujejo veliko zdravih maščob, beljakovin in telesu pomembnih mineralov. Lahko jih dodajate solati, jogurtu, smutiju ali jih grizljate kar tako. Najboljše si je na dan privoščiti pest mešanice oreščkov, saj ima vsaka vrsta na zdravje specifične pozitivne učinke.
Datlji
Če ste ljubitelji sladkega, se ne bi smeli preveč razvajati s čokolado, ampak jo vsaj včasih nadomestite z datlji. Gre za za zelo sladko hrano, ki pa je ob tem izjemno bogata z magnezijem in vlakninami.
Slani inčuni
Maščobe omega 3 in ribe so sinonim za zdravo prehrano, inčuni pa so tisti, v katerih so zdrave snovi najbolj koncentrirane. Prav tako med ribami vsebujejo najmanj živega srebra, prepolni so kalcija, njihov okus pa ni tako intenziven, kot je okus sardel.