ČUDEŽNE

Fit s testeninami? Seveda!

Objavljeno 01. maj 2016 13.00 | Posodobljeno 01. maj 2016 13.00 | Piše: Polona Pirc

Njune testenine so zadnje čase vedno bolj priljubljene, komaj uspeta spakirati vsa naročila.

Tjaša Marinko in Daša Götzl s svojimi simpatičnimi pakiranji čudežnih testenin. Foto: Polona Pirc

Tjaša Marinko in Daša Götzl sta se pred štirimi leti prvič po dolgem času objeli v živo, ko se je Daša odločila, da zapusti moža in dotedanje življenje na Tajskem, in se je s sinom vrnila domov. Tudi Tjaša je imela za seboj ponesrečen zakon, tudi ona ima sina, tako sta skupaj začeli novo življenje. Tjaša se je po podjetniških letih z možem medtem že zaposlila v klasični službi, Daša si jo je našla kmalu za tem. Obe sta si želeli spremembo, nekaj novega, in ker sta dobri prijateljici, je Tjaša povedala Daši, da je čas, da se znebi odvečnih kilogramov, ki jih je pridobila v minulih letih, sama pa si je tudi želela oblikovati postavo in pridobiti kondicijo. In sta šli v akcijo, k osebni trenerki Aleši Krže.

Daša je shujšala 30 kilogramov

»Najina čudežna zgodba se je tako začela pred štirimi leti na tekaču, kjer sva lovili sapo in prelivali pot,« se spominja zgovornejša Tjaša. Tam sta se z Dašo pogovarjali, da ne marata stradanja in hujšanja, Daša pa se je nostalgijo spominjala let, ko je živela na Tajskem, kjer so ljudje navdušeno jedli neke testenine brez kalorij in bili kljub temu suhi. Tjašo je navdušila, takoj ko pa jih je ta hotela kupiti, je ugotovila, da jih mora naročiti iz tujine, ker jih pri nas še ni bilo. Skupaj z Dašo sta jih naročili, se navdušili nad njihovo hitro pripravo in učinkovitostjo, nato pa se jima je začela porajati poslovna ideja. Daša se je že dolga leta ukvarjala z logistiko, Tjaša je z nekdanjim možem že opravljala marketinške posle, zato sta želeli te super testenine pripeljati v Slovenijo. Ker sta hoteli cenovno dostopen izdelek, pri katerem bi imeli tudi nadzor nad izdelavo, sta se odločili za lastno blagovno znamko. Ime sta našli takoj – čudežne testenine, dodali pa sta še kratek in jasen opis v slovenskem jeziku. Od ideje do prvih prodanih testenin sta potrebovali približno tri leta. Začeli sta spletno prodajo, tudi spletno trgovino sta si izdelali sami, s pomočjo navodil na portalu You Tube.

Testenine brez slabe vesti

Njune testenine so zadnje čase vedno bolj priljubljene, komaj uspeta spakirati vsa naročila. Zakaj? Ker so resnično skoraj čudežne – brez ogljikovih hidratov, holesterola, glutena in soje, povsem brez alergenov, naravne in polne zdravih vlaknin. Azijski menihi so jih že pred 2000 leti uporabljali za lajšanje težav z želodcem in prebavo, pa tudi za čiščenje črevesja. Narejene so iz vode in moke korenine azijske rastline, vlaknine v njih dajejo občutek sitosti, z njihovo uporabo pa brez lakote uspešno zmanjšamo vnos kalorij. In pripravljene so že v nekaj minutah. Daša je s takimi testeninami v času diete zamenjala dotedanje prikuhe in kruh v obrokih in hkrati z več popite vode, uravnoteženo prehrano ter ob redni vadbi brez stradanja izgubila kar 30 kilogramov. Tanja pa si je uredila prehrano in prebavo, predvsem pa je dobila živilo za sina, hudega alergika.

Veseli za delovne popoldneve

Zadnje čase popoldneve namenita pakiranju naročenih izdelkov. A jima ni težko. »Tako sva veseli, ker sva v življenju imeli veliko težkih preizkušenj, sedaj imava pa nekaj, kar sva ustvarili povsem sami, zgodba pa je vedno lepša,« pove Tjaša. Sedaj ju veliki nakupovalni centri že sami kličejo, ker bi radi njune testenine na svojih prodajnih policah. Veseli ju, da se tudi trgovci zavedajo, da je dobro ljudem ponuditi zdrava živila. Za zdaj jih prodajajo v trgovinah DM in v Intersparu v BTC, strežejo pa v ljubljanski restavraciji Soba 102. »Najina želja je priti tudi v čim več hotelov in restavracij, ki jim je mar za goste,« dolgoročnejše načrte opiše Daša. Njun cilj pa ni le prodaja testenin: »Želiva širiti zavedanje o pomenu uravnotežene prehrane, gibanja, pozitivnega razmišljanja, želiva ustvariti filozofijo zdravega načina življenja,« pojasni tudi Tjaša.

image

Testenine s šparglji

Na hitro posoparimo na koščke narezane šparglje (približno 2 minuti). Nekaj špargljev, sploh vršičke, hitro popečemo v ponvi na olivnem olju, da dobijo lepo skorjico, dodamo ščepec solnega cveta. Ostalim špargljem dodamo malce vode (po okusu, da ne bo omaka preredka), malce soli in žlico deviškega olivnega olja in zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo ½ vrečke kuhanih in odcejenih čudežnih špagetov, premešamo, nato pa dodamo še popečene šparglje in postrežemo. Dober tek!

Po želji lahko dodate še kos pečenega lososa ali tuno iz pločevinke.

Čas priprave: 15 minut

image

Tanki špageti s črno lečo in zelenjavno omako

Soparjeno zelenjavo (v tem primeru sladki krompir, bučko, peteršilj in paradižnik) zmešamo v mešalniku (ali s paličnim mešalnikom). Dodamo vodo po okusu, malce soli in deviškega oljčnega olja. V pripravljeno omako nato dodamo kuhane in odcejene tanke čudežne špagete in kuhano črno lečo (ali drugo stročnico). Za popoln obrok priložimo še koščke avokada, ki so odličen vir zdravih maščob. Dober tek!

Čas priprave (če so stročnice že kuhane): 15 minut 

Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.

image

Deli s prijatelji