UŽITKI

Čebula, ki ne pušča zadaha

Objavljeno 13. julij 2016 11.00 | Posodobljeno 13. julij 2016 11.00 | Piše: M. F.

Tudi vaša je lahko takšna.

Ob pravi pripravi ne bo povzročala težav.

Nič ni boljšega kot slastne dobrote z žara v družbi čebule. A neprijeten zadah, ki ga ta pusti, vas morda odvrača od namere, da bi si jo privoščili.

Lahko je drugače

Na srečo obstaja način, s pomočjo katerega je mogoče s krožnika brez neljubih posledic  pospraviti tudi čebulo, njenega okusa pa ne pokvari. Ne preostane vam drugega, kot da ga preskusite.

Ledena kopel

Kar morate storiti, je, da narežete čebulo in jo v ledeno mrzli vodi pustite vsaj 10 minut, lahko tudi nekaj ur. Nato jo odstranite iz vode, pustite na prtičku, da se dodobra odcedi, in jo položite na krožnik ali h kateri drugi jedi. Čebula bo okusna, hrustljava in enaka kot sicer, le neprijeten zadah vam ne bo povzročal težav.

Vaš želodec in okolica vam bosta hvaležna.
 

  

Deli s prijatelji