Nutricionisti že vedo, kaj govorijo, ko ves čas spodbujajo ljudi k bolj zdravemu načinu prehranjevanja. Če jih do zdaj niste poslušali in ubogali, boste zaradi spodnjih stavkov morda pozornejši na to, kakšno hrano kupujete in kaj uživate.
- Redno uživanje sadja, kot so, denimo, jabolka, lahko pripomore k izgubi kilogramov.
- Med kuhanjem brstičnega ohrovta se sprošča žveplova spojina, in dlje ko ga kuhate, bolj smrdi.
- Z uživanjem melone in ananasa je lahko vagina slajša.
- Banane vsebujejo ogromno vlaknin in kalija, ki preprečujejo zastajanje vode v telesu.
- Ingver blaži slabost in lajša prebavo.
- Ljudje, ki vsak dan jedo oreščke, bodo manj verjetno umrli za rakom.
- Rdeče vino lahko preprečuje nastanek kariesa.
- Jajca je varno jesti od tri do pet tednov po nakupu.
- Hrana, ki vsebuje malo maščob, navadno vsebuje več sladkorja kot tista z več maščobami.
- Telo bo lažje pokurilo kalorije ob pomoči medu kot ob pomoči sladkorja.
- Temno zelena zelenjava, denimo koleraba, špinača, rukvica (rukola), je dobra za vaše oči.
- Stroki česna so bogati z antioksidanti, ki so odlični za vaš imunski sistem in srce.
- Paradižnik pomaga znižati raven krvnega sladkorja.
- Suhe slive so zelo bogate z antioksidanti, ki preprečujejo nastanek gubic.
- Z uživanjem hrane, ki vsebuje likopen, ste manj dovzetni za sončne opekline. V obilju ga najdemo v rdečem paradižniku in izdelkih iz paradižnika.
- Vonj sadja vas bo spodbudil k izbiri bolj zdrave hrane.
- Povprečna odrasla oseba poje 92 odstotkov hrane, ki jo ima na krožniku.
- Kapsaicin, ki v pekoči papriki povzroči pekoč občutek, razširi žile, pospeši prekrvitev in stimulira živce po celotnem telesu, kar spodbuja libido.