DRUGAČNA RABA

Moč in uporabnost sode

Objavljeno 05. marec 2013 10.00 | Posodobljeno 05. marec 2013 10.00 | Piše: M. F.

Jedilna soda pomirja razdražen želodec, zmehča meso in pomaga pri poškodbah kože.

Natrijev karbonat za rahla peciva, zdravo kožo in dišeč dom.

Ste vedeli, da je natrijev karbonat v žolču in nevtralizira želodčno kislino? To snov v malce drugačni obliki imenujemo jedilna soda, ta pa je odličen pripomoček pri peki, blaženju prebavnih motenj, premagovanju neprijetnih vonjev in še veliko več.

Pomoč pri poškodovani koži - Za hitro blaženje bolečine, ki se pojavi ob opeklini, namočite gazo v raztopini štirih žlic jedilne sode in kozarca vode ter jo položite na poškodovano kožo. Prav tako lahko iz jedilne sode pripravite kopel, ki bo premagala srbečico. Tudi tisto, ki jo povzročajo nadležne norice.

Pranje sadja in zelenjave - Da bi temeljito oprali sadje in zelenjavo, ju potopite v hladno vodo, ki ste ji dodali dve ali tri žlice jedilne sode.

Mehčanje mesa - Meso včasih ob pečenju postane trdo. To boste preprečili, če ga boste premazali z jedilno sodo in nekaj ur pustili v hladilniku. Pred pripravo meso samo temeljito operite.

Rahla omleta - Radi pripravljate omlete? Da bodo resnično rahle, na tri jajca primešajte pol žlice jedilne sode. Rezultat bo navdušujoč.

Osvežite mačje stranišče - Na dno posode za mačje stranišče potresite jedilno sodo, prav tako jo pomešajte tudi s peskom. Vpila bo neprijetne vonje in ti se ne bodo širili po prostoru.

Deli s prijatelji