Vsaka gospodinja je med pripravo obroka že kdaj točila solze. Ne zato, ker bi se ji ta popolnoma ponesrečil, pač pa, ker so jedi vsebovale čebulo. Rezanje te povrtnine v oči hitro privabi solze, zato si poglejte nekaj pripomočkov, s katerimi bo priprava golaža, juhe ali omake manj solzava tudi pri vas doma.
Zamrzovalnik
Preden začnete rezati čebulo, jo za uro ali dve postavite v zamrzovalnik.
Voda
Preden z nožem zarežete v njeno sočno meso, jo namočite v hladni vodi.
Kis
Učinkovito zavira sproščanje dražečih snovi iz čebule. Prerežite jo na polovico, pomočite v kis in nato narežite. Ali pa skodelico kisa postavite ob desko, na kateri režete čebulo.
Sveča
Ob deski prižgite svečo. Snovi, ki se sproščajo ob rezanju čebule, se bodo ujele v njen plamen.
Nož
Uporabljate kar najbolj oster nož. Z njim boste poškodovali manjše število čebulnih celic in iz te se bo sproščalo manj dražečih snovi, ki v oči prikličejo solze.