OSVEŽITEV

Kako enostavno razrezati lubenico

Objavljeno 22. junij 2013 14.00 | Posodobljeno 22. junij 2013 14.00 | Piše: M. F.

Z veliko sočno lubenico se boste lažje sladkali, če se boste rezanja lotili na malce drugačen način.

Mnogim je rezanje lubenice neroden opravek, ki ga raje prepustijo spretnim.

Čeprav se vedno znova krešejo mnenja, ali je lubenica sadež ali zelenjava, ostaja nesporno dejstvo, da je poleti nadvse priljubljena. Je okusna, sočna, pa tudi izjemno zdrava: vsebuje veliko vode in obilje vitaminov ter mineralov.

Ker je v teh izjemno vročih dneh najbrž tudi na vaši mizi in ker imate, ko jo želite razrezati, morda težave, vam preproste napotke, kako se je lotiti, ponuja Kelsey Banfield, avtorica številnih priljubljenih kuharskih knjig. Pozabite na nerodno izmikanje lubenice iz rezalne deske.

  • Operite lubenico s toplo vodo, tako kot bi pred uživanjem oprali vsako drugo sadje.
  • Položite jo na čisto desko, vzemite oster nož in si pripravite veliko posodo, kamor boste odlagali sočne koščke.
  • Odrežite skrajna vrhova lubenice tako, da bo na zgornjem in spodnjem delu ravna.
  • Postavite lubenico na ravno ploskev, med rezanjem vam tako ne bo bežala.
  • Razpolovite jo in eno polovico narežite na tanjše rezine.
  • Tem odstranite olupek in sočno meso narežite na kockice.
  • Položite jih v veliko posodo, zapičite vanje zobotrebce in jo postavite na mizo. V lubenici bodo lahko uživali tako otroci kot odrasli, sladek sok pa medtem ne bo kapljal po oblačilih ali se lepil za lička in brado.
  • Morebitni ostanek lubenice zavijte v plastično folijo in jo postavite v hladilnik. Saj veste, najboljša je mrzla.
Deli s prijatelji