NEOPOREČNO

Čiste gobice za čisto kuhinjo

Objavljeno 05. oktober 2012 16.30 | Posodobljeno 05. oktober 2012 16.30 | Piše: M. F.

Pri pranju kuhinjskih krp in gobic gresta tradicija in sodobnost z roko v roki.

Da bo posoda res čista, mora prav takšna biti tudi spužvasta gobica.

Za čistočo v kuhinji so najpomembnejše čiste kuhinjske krpe in spužvaste gobice. Ob pogosti uporabi in neprimernem vzdrževanju začno namreč oddajati neprijeten vonj, postanejo pa tudi pravo leglo bakterij.

Na štedilnik namesto v pralni stroj

Redno pranje je najboljši način, da bodo krpe vedno čiste. Z običajnim boste težko uničili vse mikroorganizme na njih. Učinkovitejši je tisti, s katerim so si pri pranju perila pomagale že naše babice: krpe postavite v veliko posodo, prelijte jih z vodo, dodajte detergent in jih kuhajte v kropu. Ko jih boste izprali, bodo kot nove.

Kaj pa gobice?

V posodo iztisnite limonin sok, vanj namočite gobico ali drug spužvast pripomoček. Posodo postavite v mikrovalovno pečico, nastavite jo na najvišjo temperaturo, vključite in počakajte nekaj minut – vse bo čisto in brez vonja.

Deli s prijatelji