BOLJ ZDRAVA IZBIRA

Željo po sladkem potešite s pečeno medeno čičeriko

Objavljeno 06. november 2014 14.20 | Posodobljeno 06. november 2014 14.21 | Piše: B. G.

Namesto da napadete tablico čokolade, si pripravite bolj zdrav prigrizek oziroma posladek, ob katerem vas ne bo pekla vest.

Pečena čičerika je odlično nadomestilo za nezdrave prigrizke pred televizorjem.

Če ste ves dan ali teden jedli zdravo, potem pa vas nenadoma popade želja po nezdravih sladkarijah, lahko to rešite hitro in preprosto. Pečena medena čičerika je prigrizek in hkrati posladek, ki vas bo ravno prav nasitil in potešil potrebo po sladkem. Je bogata s proteini in z vlakninami, pečena z medom in s cimetom pa doda še tisto piko na i.

Potrebujete:

  • 1 pločevinko čičerike
  • 1/2 žlice olivnega olja
  • 1 žlico medu
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/8 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/8 čajne žličke soli

Pečico segrejte na 190°C. Pekač obložite s peki papirjem. Čičeriko iz konzerve oplaknite v cedilu pod tekočo vodo in dobro odcedite. Če boste uporabili suho čičeriko, jo je potrebno čez noč namočiti in naslednji dan skuhati v osoljeni vodi. Čičerika se kuha eno uro oziroma toliko časa, da se zmehča. Počakajte, da se ohladi.

Odcejeno položite na papirnate brisačke, da se dobro osuši.

Čičeriko lepo razporedite po pekaču v enem sloju. Pecite jo približno 45 minut. Preden jo vzamete iz pečice, pokusite eno. Če je še vedno mehka, pecite še nekaj minut.

Ko je še vroča, jo stresite v večjo posodo in dodajte vse preostale sestavine. Vse skupaj dobro premešajte; lahko kar z rokami. Potem jo ponovno razporedite po pekaču in pecite še približno 10 minut.

Pred uživanjem v zdravem prigrizku počakajte, da se nekoliko ohladi. Morebitne ostanke lahko shranite v neprodušno posodo za dlje časa.

Deli s prijatelji