POJEDINA

Že devetnajstič bo Puck kuhal za oskarjevce

Objavljeno 04. februar 2013 14.30 | Posodobljeno 04. februar 2013 14.30 | Piše: E. B.

Podelitvi najbolj zaželenih filmskih nagrad bo tudi letos sledil sloviti ples z razkošno gostijo.

Okoli 1500 povabljencev iz filmske industrije se bo razvajalo z mini hamburgerji z govedino kobe in staranim čedarjem (cheddar), korneti s tunom in tatarsko omako, tortelini s kostanjevim nadevom in belimi tartufi, piščančjo enolončnico in seveda čokoladnimi oskarji, posutimi z zlatim prahom, dobrote pa bodo zalivali s šampanjcem thienot in žlahtno kapljico iz doline Napa.

Že 85. podelitvi najprestižnejših nagrad v filmski industriji bo sledila največja zabava v letu: organizatorji slovitega Guvernerjevega plesa so pred dnevi že razkrili podrobnosti slavja, ki bo 24. februarja potekalo v znamenju oskarjev.

Med drugim slasten jedilnik, ki se zadnja leta vse bolj nagiba k prigrizkom in odmika od aranžiranih krožnikov, o lahkotnejšem vzdušju pa priča tudi podatek, da elitnih povabljencev, torej vseh, ki kaj veljajo v dobičkonosni filmski industriji, ne bodo prikovali s togim sedežnim redom, temveč se bodo lahko družili, kramljali, grizljali in srkali povsem prosto – da pa ne bi bilo popolne zmede, bodo velikansko losangeleško dvorano Ray Dolby Ballroom na Beverly Hillsu, sredi katere se bo ponosno dvigoval šestmetrski zlati kip, razdelili na predelke glede na studio ali pa nominiran film. No, vrnimo se k najpomembnejši sestavini slovesnega večera – jedilniku. Za tega bo že devetnajsto leto zapovrstjo skrbel legendarni Wolfgang Puck, večkrat nagrajeni avstrijski šef, ki se očitno ne zmore več upirati igralskemu razpoloženju in po novem tudi nastopa v nanizankah, oddajah in oglasih. Pucku bo dobrote pomagal pripraviti poslovni partner in kuharski mojster Matt Bencivenga, za sladice pa bo poskrbela Sherry Yard. In s čim bo slovita trojica približno 1500 povabljencem postregla letos? S kar 50 različnimi prigrizki in na Guvernerjevem plesu že uveljavljenimi toplimi jedmi ter 150 različnimi sladicami! Pa si poglejmo nekatere. Mini hamburgerji s staranim čedarjem in govedino kobe bodo med nedvomno najbolj priljubljenimi, predvideva Puck, ravno tako pričakuje navdušenje nad korneti s pekočim tunom in tatarsko omako, ljubitelji klasike si bodo privoščili torteline s kostanjevo kremo in belimi tartufi, že zaščitni znak slovitega plesa, prava uspešnica med člani filmske akademije, se pohvali Puck, pa je piščančja enolončnica v krhkem testu. Pa solata z ohrovtom in breskvami, kruhki, v obliki oskarjev, premazani s kislo smetano ter obloženi z dimljenim lososom in kaviarjem. Seveda, oskarji bodo tudi čokoladni in posuti z zlatim prahom, Yardova pa je med drugim obljubila še drobne jedilne lestence in pečene lizike. Zmagovalcem bodo nazdravili s šampanjci iz kleti Thienot v Tassyju na severovzhodu Francije, na voljo bo menda 1500 steklenic, sicer pa bodo jedi spremljala izbrana vina iz doline Napa.

In seveda, brez dobrodelne note seveda ne gre: ker bo jedače in pijače resnično v izobilju, bodo vse nedotaknjene ostanke namenili zavetiščem za brezdomce.

Deli s prijatelji