SLASTNO

Zapečena svinjska rebra

Objavljeno 11. september 2017 15.00 | Posodobljeno 11. september 2017 15.00 | Piše: A. K.
Ključne besede: svinjska rebra

Vedno pečemo večje kose mesa, saj se manjši preveč posušijo.

Pečena svinjska rebra. Foto: Guliver/Thinkstock

Meso pripravljamo na različne načine, lahko ga kuhamo, cvremo, dušimo, pečemo v pečici in tako dalje. Čeprav ga je dokaj preprosto pripraviti, vsak recept zahteva nekaj posebnega znanja in spretnosti. Na hitro popečene zrezke je treba pojesti takoj, saj bodo sicer postali trdi in suhi, medtem ko meso z zelenjavo ali recimo golaž v hladilniku lahko stoji dlje časa, celo nekaj dni. Meso je priporočljivo začiniti že zvečer, preden ga bomo pekli, saj bo tako imelo polnejši okus.

Za en obrok naj bi bilo dovolj 200 gramov mesa. Če ga pečemo v pečici, izberemo večje kose, saj se pri peki skrči. Majhni kosi se bodo zato preveč posušili. Naš recept je zato prirejen za 8 oseb.


Za 4 osebe:

2 kg svinjskih reber
olje
lovorov list
kumina
3–4 stroki česna
sol, poper, olje

Rebra dobro natremo s soljo in poprom ter strtim česnom. Potresemo s kumino in dodamo lovorjev list. Polijemo z oljem, damo v pokrito posodo in pustimo čez noč v hladilniku. Pokrito pečemo pri temperaturi 180 stopinj C uro ali uro in pol. Vmes po potrebi obrnemo, da se meso enakomerno zapeče z obeh strani. Petnajst minut pred koncem posodo odkrijemo in pečico nastavimo na višjo temperaturo, da dobi meso lepo zlato rjavo barvo.




 

Deli s prijatelji