Na domačiji Klinec vas vedno toplo sprejmejo: en brat, Aleks, vas popelje v klet ali med vinograde, drugi, Uroš, pa v kuhinjo, kjer najraje pripravlja tipične briške jedi. Sestavine zanje pa poišče čim bliže domu: na domačem (bio) vrtu, na bližnjih travnikih ali v gozdu, pri sosedih. Tak je tudi njegov pomladni krožnik. Preprost recept za nadvse okusno jed predstavljamo danes.
Domači šalam
- kis
- (gosja) jajca
- divji hmelj
- beluši
- šparglji
- olivno olje
Najprej divji hmelj, beluše in šparglje skuhamo v vreli vodi, nato jih sesekljamo ter dodamo na koščke narezano kuhano jajce.
Nato na olivnem olju in dodanem kisu pocvremo šalam in vse skupaj lepo ponudimo na toplem krožniku. Pomladna zelenjava z bližnjih travnikov je hladna. Krožnik pokapljamo z najboljšim olivnim oljem.
Dober tek, Buh žegni!