Če vas je od njih odvračala misel na zapleteno pripravo testa, lahko začnete s preprosto različico tunine pite z jajci. Vse sestavine preprosto zmešajte skupaj, vlijte v pekač, specite in že lahko postrežete odlično jed.
Sestavine za 6 oseb:
- 6 jajc
- 200 ml mleka Zelene Doline
- 250 ml Mileram Zelene Doline
- 3 žlice moke
- 300 g tune v naravnem soku
- 0,25 šopka svežega drobnjaka
- 150 g naribanega sira (Edamec Zelene Doline, Gauda Zelene Doline, mocarela)
Priprava:
- Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. V večji skledi z ročno metlico zmešajte jajca, mleko, smetano in moko ter dodajte sol in poper po okusu.
- Tuno dobro odcedite in z vilicami razkosajte na manjše kose. Operite drobnjak, ga osušite in drobno nasekljajte. Oboje dodajte v skledo z jajčno zmesjo in primešajte še nariban sir.
- Okrogel pekač za pite obložite s papirjem za peko (ali namastite) in vanj vlijte pripravljeno zmes.
- V ogreti pečici pecite približno 35 minut.
Preprosto, kajne? Naslednjič pa lahko poskusite z najrazličnejšimi kombinacijami okusov.