Recept št. 4

Tunina pita z jajci

Objavljeno 27. julij 2015 12.55 | Posodobljeno 27. julij 2015 12.57 | Piše: S. N.

Pite so ena osnovnih jedi francoske kuhinje, primerna tako za sladke kot za slane kombinacije okusov.

Če vas je od njih odvračala misel na zapleteno pripravo testa, lahko začnete s preprosto različico tunine pite z jajci. Vse sestavine preprosto zmešajte skupaj, vlijte v pekač, specite in že lahko postrežete odlično jed.

Sestavine za 6 oseb:

  • 6 jajc
  • 200 ml mleka Zelene Doline
  • 250 ml Mileram Zelene Doline
  • 3 žlice moke
  • 300 g tune v naravnem soku
  • 0,25 šopka svežega drobnjaka
  • 150 g naribanega sira (Edamec Zelene Doline, Gauda Zelene Doline, mocarela)


Priprava:

  1. Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. V večji skledi z ročno metlico zmešajte jajca, mleko, smetano in moko ter dodajte sol in poper po okusu.
     
  2. Tuno dobro odcedite in z vilicami razkosajte na manjše kose. Operite drobnjak, ga osušite in drobno nasekljajte. Oboje dodajte v skledo z jajčno zmesjo in primešajte še nariban sir.
     
  3. Okrogel pekač za pite obložite s papirjem za peko (ali namastite) in vanj vlijte pripravljeno zmes.
     
  4. V ogreti pečici pecite približno 35 minut.


Preprosto, kajne? Naslednjič pa lahko poskusite z najrazličnejšimi kombinacijami okusov.

Deli s prijatelji