Nekdanje svetišče boginje Venere, pozneje pa rimska trdnjava, danes ponuja tradicionalne istrske sredozemske jedi s pridihom sodobne kulinarike. Lastnik David Sever nam je zaupal tri recepte.
Karpačo Boškarina (za 4 osebe)
- 400 g goveje pisanice – boškarina (istrskega goveda)
- 100 g mlade salatine
- 4 čajne žličke emulzije olivnega olja
- na porcijo 3 lističi dimljene rikote
- sol in poper po želji
- Svežo govejo pisanico narežemo na tanke koščke. Položimo jo na mlado salatino, dodamo rikoto in prelijemo z emulzijo olivnega olja.
Ravioli, polnjeni s svežo skuto in tartufi (za 4 osebe)
- 100 g testa za raviole
- 100 g domače skute
- 100 g svežih tartufov
- 4 žličke ekstradeviškega olivnega olja
- 20 g masla
- kuhan krompir
- sol in poper po želji
- Testo razvaljamo in oblikujemo v krog.
- Napolnimo z začinjeno domačo skuto in naribanim svežim tartufom ter prepognemo v polkrog.
- Iz tartufa naredimo kremo – zmešamo ga s kuhanim krompirjem, dvema žlicama sveže skute in kapljico olivnega olja.
- Raviole kuhamo dve ali tri minute in jih položimo na tartufovo kremo.
- Okrasimo s svežimi zelišči in potresemo s sveže naribanim tartufom.
Čokoladni sufle s tartufom (za 4 osebe)
- 50 g črne čokolade
- 50 g masla
- 2 jajci
- 30 g domače moke
- 20 g sladkorja
- tartuf
- Na pari stopimo čokolado in maslo in v maso naribamo svež tartuf.
- Stepamo jajci in sladkor, dokler ne dobimo penaste zmesi.
- Čokoladni masi dodamo moko in zmes iz jajc ter nežno mešamo.
- Damo v kalupe ter pečemo na 190 stopinjah Celzija od 10 do 12 minut.