Par je predlani v prestolnici odprl kuharski studio Tejani Kitch'n, kjer pripravljata različne kuharske in rojstnodnevne zabave, modne kulinarične dogodke, delavnice za otroke in še kaj. V zadnjem času tesno sodelujeta tudi z Žitom. Ko so tam nedavno praznovali 90-letnico testenin zlato polje, sta krožnike zapolnila z malce drugače preoblečenimi testeninami. Najdaljšim, kar 90 centimetrov dolgim, sta namenila spremljavo oliv, pelatov in ingverja, lazanjo sta začarala v gibanico ter malim peresnikom prepustila glavno vlogo v solati, ki jo dopolnjujeta hrenova pena in panceta.
Za 4 osebe:
- 200 g mini peresnikov zlato polje
- 2 paradižnika
- 1 paprika
- 1 kumara
- 2 žlici oljčnega olja
- 50 g fete
- 2 dl mleka
- 10 g masla
- 1 žlica hrena
- 20 g pancete
- sol, poper
Peresnike skuhamo po navodilu. Še vročim dodamo na kocke narezano zelenjavo in sir feta.
Začinimo (solimo, popramo, prelijemo z oljčnim oljem) in ohladimo.
Panceto narežemo na kocke in jo hrustljavo zapečemo ter ohladimo.
Mleko, hren in maslo segrejemo toliko, da se maslo stopi (ne sme zavreti), ohladimo ter precedimo. Tekočino prelijemo v sifon za smetano, dodamo bombico ter postavimo v hladilnik za 15 minut. Solato postrežemo, potresemo s kockami slanine in nabrizgamo s hrenovo peno.