Miha Muhič je direktor komerciale v kranjskem podjetju Delikatesa Premium in velik ljubitelj kulinarike. Obožuje tatarski biftek, bakala (Baccala della Mamma), različne namaze, solate in ocvrte jedi. V prihodnosti želi dati večji poudarek butičnosti izdelkov in ljudi podučiti o prepoznavanju kakovosti teh. Z artikli zalaga vse večje trgovce in rad prisluhne njihovim željam. Kot oče treh otrok za kuhalnico poprime tudi doma, kadar mu le dopušča čas. Pripravlja preproste jedi in jedi na žlico.
Tatarski biftek
V posodi zmeljemo vse sestavine, jim dodamo na koščke narezano meso in znova zmeljemo z multipratikom. Poskusimo in po želji dodamo kakšno sestavino, če ugotovimo, da se je premalo zazna. Tatarca postrežemo na popečenem kruhku, ki ga na rahlo namažemo z maslom.
Domača mineštra
Na olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na koščke narezano zalenjavo in jo prepražimo, zalijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo približno pol ure. Proti koncu lahko dodamo še podmet (prežganje). Približno 5 min pustimo na zmernem ognju in postrežemo.
Mlečni riž
V mleko stresemo maslo in ščepec soli ter počakamo, da zavre. Nato vanj stresemo oprani riž in kuhamo na zmernem ognju in pogosto mešamo, da se ne prime. Medtem ko se riž kuha, naribamo jabolka, jih posujemo s cimetom in vaniljevim sladkorjem in premešamo. Tik preden je kuhan, vanj stresemo jabolka, premešamo in še vroče ponudimo.
Tatarski biftek
400 g junčjega stegna 4,00 €
pol čebule 0,10 €
1 žlica gorčice 0,05 €
6 slanih inčunov 0,70 €
1 pekoč feferon 0,15 €
3 žlice majoneze 1,20 €
3 kisle kumarice 0,20 €
1 žlička mlete sladke paprike 0,15 €
1 žlica kaper 0,20 €
sol, poper
Skupaj: 6,75 €
Domača mineštra
Vso zelenjavo smo nabrali doma, grah je doma zamrznjen.
1 por
1 koleraba
100 g korenja
100 g graha
cvetača
brokoli
sladko zelje
1 čebula
1 žlica oljčnega olja 0,15 €
sol, majaron, timijan, šetraj
Skupaj: 0,15 €
Mlečni riž
1 l mleka 0,70 €
160 g riža 0,24 €
50 g masla 0,27 €
cimet
2 jabolki (nabrani doma)
malo soli
1 vaniljev sladkor 0,18 €
Skupaj: 1,39 €