David Geisser (24) je med švicarske gardiste, oborožene sile Vatikana, prišel mesec pred prihodom sedanjega papeža, in sicer po izobraževanju v nekaj uglednih restavracijah. S knjigo Dober tek, švicarska garda je v torek v Vatikanu predstavil jedi švicarskih gardistov, njihovih svetnikov zaščitnikov in nekaterih visokih cerkvenih dostojanstvenikov, med katerimi je tudi trojica papežev.
Tako knjiga zajema poljski jedilnik, na katerem so neke vrste ravioli, pirogi, za Janeza Pavla II., bavarski jedilnik za Benedikta XVI. ter žepke, meso na žaru in dulche de leche za papeža Frančiščka. Argentinski dulce de leche, sicer 100 let star recept, se je na jedilniku v Vatikanu znašel prav ob prihodu novega papeža.
Poveljnik švicarskih gardistov Daniel Anrig je izid kuharice komentiral z besedami, da se »vojak lahko bori in vojskuje šele takrat, ko je dobro in dovolj pojedel«.