BOLJ ZDRAVA VERZIJA

Štirje načini, da bo domača pica manj kalorična

Objavljeno 22. oktober 2014 14.50 | Posodobljeno 22. oktober 2014 14.51 | Piše: B. G.

Čeprav pica od nekaj velja za redilno jed, to še ne pomeni, da je ne morete prirediti in je v štirih korakih spremeniti v zdrav obrok.

Pica bo zdrava, če bo iz tankega testa in obložena z zelenjavnimi dobrotami.

Pice se drži slab sloves, a ob tej priljubljeni jedi pozabljamo, da jo lahko pripravimo na tisoč in en način, z neomejenimi možnostmi dodatkov. Tako lahko redilna jed hitro postane zdrav obrok, v katerem lahko uživate brez slabe vesti. Preden pa se lotite priprave svoje različice, upoštevajte štiri nasvete, ki bodo zmanjšali kalorije.

Testo dobro povaljajte. Tanjše testo zagotavlja manj kalorij, zato se z valjarjem v roki dobro odrežite. S tem bodo dodatki v središču pozornosti, kar je pravzaprav bistvo zdrave pice.

Omejite sir. Če boste količino sira zmanjšali zgolj za 25 odstotkov, boste naredili veliko za manj kalorij in maščob. Poleg tega boste primanjkljaj komaj opazili. In ker je skorja tanjša, pravzaprav ne potrebujete toliko sira kot sicer.

Nakopičite zelenjavo. Izbira zdravih dodatkov bo še dodatno pripomogla k zdravi pici. Ne omejite se le na eno vrsto zelenjave – skušajte naložiti vsaj tri različne. Ker ne boste skoparili z zelenjavnimi dodatki, bo že en sam kos bolj nasiten, zato boste tudi pojedli manj.

Eksperimentirajte z moko. Da bo okus vsakič drugačen, se lahko poigravate z različnimi vrstami moke. Izogibajte se povsem beli ali pa jo mešajte s polnozrnato. Poskusite čičerkino, kostanjevo, koruzno, rženo, tudi kokosovo, če ste pravi gurman.

Deli s prijatelji