PO MEHIŠKO

Ste za začinjeno?

Objavljeno 26. februar 2013 14.50 | Posodobljeno 26. februar 2013 14.51 | Piše: Katja Cah

K bogati izbiri televizijskih oddaj je svoj lonec pristavila tudi mlada Ana Kristanc.

Sveža kuharska zvezda Ana Kristanc.

Nova kuharska zvezda nedeljskih popoldnevov na programu Pop TV stavi na svetovljanskost, ustvarjalnost in preprostost hkrati. Zaupala nam je tri recepte v mehiškem slogu, ki so ji posebno pri srcu.

Pico de gallo (mehiška solata)

  • 4 ali 5 paradižnikov
  • 1 mlada čebula
  • nekaj vejic peteršilja
  • 1 zeleni čili
  • limetni sok
  • ščepec soli
  • sir za žar (Anin dodatek)
  • Paradižnik, čili, čebulo in peteršilj drobno narežemo in dobro zmešamo.
  • Vse skupaj začinimo s soljo in z limetnim sokom.
  • Solato zložimo na popečeni sir.

Chimichange

  • 250 g moke
  • čajna žlička soli
  • čajna žlička pecilnega praška
  • žlica svinjske masti
  • 90 ml vode
  • pikantna klobasa
  • 400 g mletega mesa
  • 1 rdeča čebula
  • 1 čili
  • čilijev prah
  • 3 stroki česna
    image
  • čajna žlička mlete kumine
  • 2 ali 3 dcl pelatov
  • paradižnikova mezga
  • sir
  • olje za cvrtje
  • kisla smetana
  • beljak
     
  • Naredimo tortilje. Moki dodamo pecilni prašek, sol in mast.
  • Vse skupaj premešamo. Dodamo vodo in zgnetemo v testo.
  • Razdelimo na deset delov in oblikujemo kroglice.
  • Namastimo jih z oljem in pustimo počivati od 10 do 20 minut.
  • Potem jih pomokamo in zvaljamo v tortilje.
  • Pečemo jih na najvišji vročini – minutko na eni in minutko na drugi strani.
  • Položimo jih na krožnik in ga pokrijemo s krpo.
  • Ko spečemo vse, jih zložimo v trikotnik in položimo v vrečko, da se ne izsušijo.
  • Popečemo olupljeno klobaso. Dodamo mleto meso.
  • Nato ju odstavimo in preložimo v drugo posodico.
  • Popražimo čebulo. Ko zarumeni, ji dodamo česen in čili.
  • Vsebino pražimo kakšno minutko, nato pa dodamo odstavljeno meso.
  • V posodo zlijemo pelate in dodamo vse preostale sestavine.
  • Kuhamo na srednji vročini kakšnih 20 minut oziroma dokler tekočina ne izhlapi. Tortilje nadevamo na sredini, pokrijemo s sirom, premažemo rob z beljaki in zvijemo. Chimichange ocvremo ali spečemo v pečici.
  • Zraven postrežemo kislo smetano. 

Churrosi (sladica)

  • 250 ml vode
  • 125 g moke
    image
  • 3 žlice masla
  • žlica olja
  • 4 jajca
  • žlica sladkorja
  • čajna žlička soli
  • vaniljev strok
  • navadni sladkor
  • cimet
  • olje za cvrtje
  • Vodo, maslo, zrna vaniljevega stroka, sladkor in sol zavremo.
  • Zmanjšamo vročino in vmešamo moko. Mešamo, dokler se ne oblikuje testo.
  • Vmes segrejemo olje in pripravimo papirnate brisačke.
  • Ko je testo malo ohlajeno, vmešamo jajca – postopoma eno po eno. Pripravimo si brizgalko in z njo nabrizgamo testo v olje. Strižemo ga s škarjami. Churrose popivnamo na brisačkah, nato pa jih povaljamo po cimetovem sladkorju. 
Deli s prijatelji