Nova kuharska zvezda nedeljskih popoldnevov na programu Pop TV stavi na svetovljanskost, ustvarjalnost in preprostost hkrati. Zaupala nam je tri recepte v mehiškem slogu, ki so ji posebno pri srcu.
Pico de gallo (mehiška solata)
- 4 ali 5 paradižnikov
- 1 mlada čebula
- nekaj vejic peteršilja
- 1 zeleni čili
- limetni sok
- ščepec soli
- sir za žar (Anin dodatek)
- Paradižnik, čili, čebulo in peteršilj drobno narežemo in dobro zmešamo.
- Vse skupaj začinimo s soljo in z limetnim sokom.
- Solato zložimo na popečeni sir.
Chimichange
- 250 g moke
- čajna žlička soli
- čajna žlička pecilnega praška
- žlica svinjske masti
- 90 ml vode
- pikantna klobasa
- 400 g mletega mesa
- 1 rdeča čebula
- 1 čili
- čilijev prah
- 3 stroki česna
- čajna žlička mlete kumine
- 2 ali 3 dcl pelatov
- paradižnikova mezga
- sir
- olje za cvrtje
- kisla smetana
- beljak
- Naredimo tortilje. Moki dodamo pecilni prašek, sol in mast.
- Vse skupaj premešamo. Dodamo vodo in zgnetemo v testo.
- Razdelimo na deset delov in oblikujemo kroglice.
- Namastimo jih z oljem in pustimo počivati od 10 do 20 minut.
- Potem jih pomokamo in zvaljamo v tortilje.
- Pečemo jih na najvišji vročini – minutko na eni in minutko na drugi strani.
- Položimo jih na krožnik in ga pokrijemo s krpo.
- Ko spečemo vse, jih zložimo v trikotnik in položimo v vrečko, da se ne izsušijo.
- Popečemo olupljeno klobaso. Dodamo mleto meso.
- Nato ju odstavimo in preložimo v drugo posodico.
- Popražimo čebulo. Ko zarumeni, ji dodamo česen in čili.
- Vsebino pražimo kakšno minutko, nato pa dodamo odstavljeno meso.
- V posodo zlijemo pelate in dodamo vse preostale sestavine.
- Kuhamo na srednji vročini kakšnih 20 minut oziroma dokler tekočina ne izhlapi. Tortilje nadevamo na sredini, pokrijemo s sirom, premažemo rob z beljaki in zvijemo. Chimichange ocvremo ali spečemo v pečici.
- Zraven postrežemo kislo smetano.
Churrosi (sladica)
- 250 ml vode
- 125 g moke
- 3 žlice masla
- žlica olja
- 4 jajca
- žlica sladkorja
- čajna žlička soli
- vaniljev strok
- navadni sladkor
- cimet
- olje za cvrtje
- Vodo, maslo, zrna vaniljevega stroka, sladkor in sol zavremo.
- Zmanjšamo vročino in vmešamo moko. Mešamo, dokler se ne oblikuje testo.
- Vmes segrejemo olje in pripravimo papirnate brisačke.
- Ko je testo malo ohlajeno, vmešamo jajca – postopoma eno po eno. Pripravimo si brizgalko in z njo nabrizgamo testo v olje. Strižemo ga s škarjami. Churrose popivnamo na brisačkah, nato pa jih povaljamo po cimetovem sladkorju.