ODPRTA KUHNA

Spet bomo jedli na trgu

Objavljeno 20. marec 2014 15.30 | Posodobljeno 20. marec 2014 15.30 | Piše: Da. M.

Na prvi pomladni dan se odpira Odprta kuhna.

Utrinki z lanske Odprte kuhne.

V petek, 21. marca, znova prihaja Odprta kuhna, ki je lansko sezono zaživela na Pogačarjevem trgu v Ljubljani in obiskovalce tako navdušila, da bo letos postregla še več jedi. Kuhalo se bo dlje in gostom bo še bolj udobno.

Kakšne so torej letošnje novosti? Če se je lani vsak petek predstavilo 25 gostincev in restavracij, vseh skupaj pa se jih je med marcem in oktobrom zvrstilo okoli 65, bo letos ponudnikov še enkrat več, podvojena bo tudi dnevna ponudba. Podaljšali so delovni čas, tako bo Odprta kuhna odprta do 20. ure, na voljo pa bo tudi več sedišč, za udobje bodo poskrbeli tudi na stopnicah ob trgu. Na svoj račun bodo prišli tudi otroci, ki se bodo lahko, medtem ko bodo njihovi starši razvajali brbončice, brezskrbno igrali v otroškem kotičku.

Kaj boste pokusili

Med številnimi stojnicami boste lahko preizkušali tajske okuse, indijski kari, turške sladice, v plato sami zavili najljubše jedi, afriško hrano, slovensko kulinariko pa bodo zastopala odmevna imena restavracij – od Skaručne, dvorca Zemono, gostilne Krištof in številnih drugih.

Po kosilu boste na račun prišli sladkosnedi, polne želodce pa nato poplaknili z izbranimi vinom iz J&B vinoteke ali se zbudili s kavo, ki jo bodo pripravili fantje gibanja Experiment – No Art=No Fun. Tisti, ki boste petkovo druženje ob hrani nadaljevali dolgo v noč, boste navdušeni nad koktajli z absintom, ki jih bo zamešala ekipa Pri zelenem zajcu. 

image
Na Krakovskem nasipu si lahko ogledate razstavo Odprta kuhna: Kulinarično popotovanje med stojnicami ljubljanske tržnice. Foto: Roman Šipič/Delo

 

Deli s prijatelji