ZA PIKNIK

Slastni ocvrtki

Objavljeno 29. maj 2012 13.30 | Posodobljeno 29. maj 2012 13.30 | Piše: Katja Cah

Ocvrtki so odlična izbira na piknikih.

Piščanec s cvetačnimi kroglicami (foto: Mavric Pivk).

Obedovanje pod milim nebom si lahko zelo poenostavimo. Na trgu so nove mešanice za cvrtje brez ojačevalnikov okusa, ki skrajšajo čas priprave hrane. Lahko pa seveda še vedno vztrajamo pri tradiciji in jo pripravimo po svoje.

  • Piščanec s cvetačnimi kroglicami
     
  • vrečka mešanice Knorr Fix za piščančje medaljone z mehiško omako
  • vrečka mešanice Knorr Fix za piščančje medaljone s česnovo omako
  • 300 g piščančjega fileja
  • 450 g cvetače
  • 4 do 5 žlic kečapa
  • 4 žlice majoneze
  • jabolko
  • 3 do 4 dl olja

1. Vsebino manjše vrečke mešanice za piščančje medaljone z mehiško omako dobro zmešajte s kečapom. Pokrijte s folijo in pustite stati v hladilniku.
2. Piščančji file narežite na kocke (približno 3 cm) in začinite s ščepcem soli.
3. Z mokrimi rokami navlažite kocke in jim dodajte vsebino večje vrečke mešanice za piščančje medaljone z mehiško omako.
4. Piščančje medaljone ocvrite v vročem olju. Ponudite jih z mehiško omako, lahko pa tudi s svežo zelenjavo in ocvrtim krompirjem.
5. Cvetačo skuhamo v rahlo osoljeni vodi.
6. Jabolko operemo, olupimo in naribamo ter zmešamo z majonezo in manjšo vrečko mešanice za piščančje medaljone s česnovo omako.
7. Pokrijemo s folijo in pustimo stati v hladilniku.
8. Cvetačo odcedimo in dodamo večjo vrečko mešanice za piščančje medaljone s česnovo omako ter premešamo.
9. Cvetačo malo pretlačimo in počakamo, da se ohladi. Potem z rokami oblikujemo kroglice in jih ocvremo v vročem olju.
10. Serviramo jih skupaj s česnovo-jabolčno omako.

image

  • Ribje palčke
     
  • vrečka mešanice Knorr Fix za piščančje medaljone s česnovo omako
  • 350 g ribjih filejev
  • 150 g mascarponeja
  • 2 žlici jogurta
  • olje za cvrtje 

1. Vsebino manjše vrečke mešanice dobro zmešamo z jogurtom in mascarponejem.
2. Pokrijemo s folijo in pustimo stati v hladilniku.
3. Ribje fileje narežemo na palčke in vlažne povaljamo v vsebini večje vrečke mešanice.
4. Ribje palčke ocvremo v vročem olju. Serviramo jih s česnovo omako in svežo zelenjavo.

Deli s prijatelji