ARHITEKTURA V KULINARIKI

Sladke hiše

Objavljeno 29. marec 2012 20.20 | Posodobljeno 29. marec 2012 20.21 | Piše: A. F.

Arhitekturo je mogoče zaznati skoraj v vsem, tudi v slaščičarstvu.

Brez okraskov tudi pri tovrstnih tortah ne gre.

Slaščičarji so pripravljeni na marsikatero muho svojih strank, le redki pa so sposobni zadovoljiti tudi najzahtevnejše, denimo takšne, ki si želijo torto v podobi svojega doma. Tu se pokaže smisel za oblikovanje in ustvarjalnost, saj graditi s pecivom ni mačji kašelj.

Priprava tovrstnih slaščic je polna raznovrstnih trikov, ki omogočajo, da torta sploh stoji, kakor je treba. Slaščičarji največkrat uporabljajo slamice za podporo strukture, ki se dviga nad gmoto peciva in čokolade. 

Seveda pa je lahko dokaj neugodno jesti torto, ki jo moraš pred zaužitvijo temeljito preiskati, da ne pogoltneš kakšnega neužitnega gradbenega elementa.

Deli s prijatelji