RECEPT

Skutin namaz

Objavljeno 07. september 2015 18.10 | Posodobljeno 07. september 2015 18.15 | Piše: S. N.

Domači so najboljši.

Namazi so primerni za veliko več kot le za obložene kruhke za zajtrk. Jajčni, tunin in skutin namaz so nepogrešljive sestavine na zabavah, bifejih in v vitrinah z delikatesami.

Tokrat se predstavlja namaz, ki ga pripravimo iz nepasirane skute Zelene Doline.

Sestavine:

  • 250 g nepasirane skute Zelene Doline (40 %)
  • 125 g masla Zelene Doline (pri sobni temperaturi)
  • 2–3 jedilne žlice svežega Milerama Zelene Doline
  • 2–3 strokov česna
  • 1 čajna žlička kaper
  • 1 konica noža sardeline paste
  • 2 mladi čebuli
  • sveže sesekljana zelišča, glede na sezono in okus (drobnjak, krebuljica, pehtran itd.)
  • sol in poper

Priprava:

Za skutin namaz pravočasno postavimo maslo na sobno temperaturo, skuto pa spasiramo skozi cedilo ali pa jo skupaj z maslom (s paličnim mešalnikom) spasiramo.

Čebulo in česen narežemo na kockice, ki jih skupaj s svežo smetano primešamo masi. Primešamo še sesekljane kapre, sardelino pasto in dobro začinimo s soljo in poprom. Za konec dodamo še sesekljana zelišča.

Skutin namaz pripravimo v posodi, posipamo s sveže sesekljanimi zelišči in serviramo s hrustljavim kruhom ali pecivom.
 

Deli s prijatelji