PRAZNIČNA MIZA

Silvestrska večerja po savinjsko Boruta Jovana

Objavljeno 21. december 2013 14.30 | Posodobljeno 21. december 2013 14.30 | Piše: S. N.

Goveji tatar z belimi tartufi in mozgovo kostjo.

Foto: Dejan Javornik

Borut Jovan je rojen v Hrastniku, živi v Šentjurju, višjo gostinsko šolo je končal v Mariboru, nazadnje je kuhal v à la carte restavraciji Prestige v Moravskih Toplicah, pred tem pa med drugim Pri Miranu, v La Subidi pri Jošku Sirku, v Hiši Franko pri Ani Roš, izpopolnjeval se je v Španiji, Franciji in na Danskem. Z oblikovalcem Gašperjem Puhanom spomladi odpira Galerijo okusov v Novem Celju. Urbano in divje, moderno in tradicionalno, lokalno in globalno – to so vodila kuharskega chefa Jovana, ki je za naše praznične Okuse skuhal silvestrsko večerjo, ki diši po Savinjski dolini. 

Goveji tatar z belimi tartufi in mozgovo kostjo

Za 10 oseb:

50 dag goveje pljučne

solni cvet

olje belih tartufov

črni poper

10 mozgovih kosti

10 rezin brioša

5 dag belega istrskega tartufa

Pljučno nastrgamo, začinimo in oblikujemo v tulce ter jih damo zamrznit. Deset minut, preden postrežemo, jih vzamemo iz hladilnika, nanje nastrgamo tartuf, dodamo malo olja in solni cvet. Mozgove kosti pečemo 25 minut na 190 stopinjah Celzija, na koncu posolimo in tatar ter kost ponudimo s popečenim briošem.

 

Deli s prijatelji