KUHAR TEDNA

Sašo Miljušević: ravioli, polnjeni s tunino, na kisli repi s čemaževim pestom

Objavljeno 26. maj 2016 15.10 | Posodobljeno 26. maj 2016 15.12 | Piše: Špela Ankele

Ustvarjalni Primorec nam je postregel z zanimivim receptom.

Sašo Miljušević je v prvi sezoni šova MasterChef pometel s konkurenco. Nedavno smo ga srečali na kuharski delavnici v trendovskem ljubljanskem kulinaričnem studiu Tejani Kitch'n, kjer je kot amabasador ekipe Rio Mare ustvarjal skupaj z Janijem Jugovicem. Ustvarjalni Primorec upa, da bo nekega lepega dne na Obali odprl ljubek majhen bistro, v katerem bo iz domačih sestavin vsak dan ustvarjal okusne jedi, ki jih bo lačnim obiskovalcem ponudil po zmernih cenah.

Za 4 osebe:

Repa:

  • 300 g kisle repe
  • 80 g slanine
  • oljčno olje


Čemažev pesto:

  • 50 g čemaža
  • 30 g parmezana
  • 1 dl oljčnega olja


Ravioli:

  • 100 g moke (tip 500)
  • jajce
  • 1 žlička oljčnega olja
  • sol


Nadev:

  • 1 tunina Rio Mare v ekstra deviškem oljčnem olju
  • 1 sladek krompir
  • 25 g skute
  • 1 jajce
  • 5 listov svežega koriandra
  • vejica svežega origana
  • sol


Kislo repo solimo in skuhamo v vodi. Odcedimo, a malo vode prihranimo za zalivanje. Na kocke narezano slanino prepražimo na olju, dodamo repo in počasi pražimo toliko časa, da se rahlo zapeče. Vmes po potrebi zalivamo z vodo od repe. Čemaž na grobo nasekljamo, parmezan pa nadrobimo. Čemaž, parmezan in oljčno olje stremo v možnarju. Iz sestavin za testo pripravimo še testo za raviole. Dobro zamesimo. Zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za eno uro. Sladek krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo do mehkega. Pretlačimo ga čez fino cedilo in ohladimo. Primešamo skuto, tunino, jajca, nasekljana zelišča in solimo po potrebi. Testo razvaljamo in naredimo raviole. Kuhamo jih v slanem kropu tri minute. Prestavimo jih v ponev in dodamo žličko čemaževega pesta ter na hitro prepražimo. Postrežemo na repi. 

Deli s prijatelji