SLASTNO

Recept: jagodna torta na hitro in brez peke

Objavljeno 01. maj 2016 17.10 | Posodobljeno 01. maj 2016 17.12 | Piše: Mo. S.

Še največ časa vam bo vzelo strjevanje jagodne kreme, vendar pa bo vsak trenutek čakanja bogato poplačan.

Jagodna torta.

Za torto, kot je ta, res ni treba veliko truda, še manj pa sestavin in časa. Še največ časa vam bo vzelo strjevanje jagodne kreme, vendar pa bo vsak trenutek čakanja bogato poplačan s sladico, ki je bo kaj kmalu zmanjkalo.

Za našo preprosto jagodno torto ne potrebujemo testa, temveč bomo uporabili kar otroške piškote, tiste kot za tiramisu. Seveda bomo potrebovali tudi jagode, ki v teh dneh po vrtovih že pridno cvetijo, in pa sladko smetano, sladkor, jogurt ter malce želatine.

Sestavine:image

  • dva zavitka otroških piškotov
  • pol litra sladke smetane
  • dva lončka navadnega jogurta
  • jagode (manj kot pol kilograma oziroma po okusu)
  • vrečica želatine v prahu
  • sladkor po okusu

Postopek:

1. Za torto potrebujemo pekač s snemljivim okvirjem, sicer jo bomo le težko dobili iz pekača. Dno najprej prekrijemo s piškoti. Če želimo, jih lahko na hitro polijemo s sladkano vodo ali z jagodnim sokom rahlega okusa, ni pa to nujno, saj se bodo navlažili s kremo.

Namesto piškotov lahko seveda spečete običajni biskvit, ki ga prerežete na dva dela, da boste imeli dve plasti.

2. Kremo naredimo tako, da polovico jagod pretlačimo ali zmešamo s paličnim mešalnikom. Jogurtu dodamo dve žlici sladkorja (če ste bolj sladkosnedi, lahko še več) in mešamo, dokler se sladkor ne stopi. Mešanici dodamo pretlačene jagode in dobro premešamo.

3. Po receptu z vrečice pripravimo želatino in jo dodamo mešanici. Če želite mehkejšo in rahlejšo kremo, je boste seveda dodali manj. Sladko smetano stepemo in jo na koncu s krožnimi ter počasnimi gibi vmešamo v mešanico jogurta, sladkorja, jagod ter želatine. Tako dobimo kremo.

4. Po vrhu prve plasti piškotov razporedimo prerezane jagode in vse skupaj prekrijemo s polovico jagodne kreme. Postopek ponovimo: na kremo dodamo še eno plast piškotov, jagod ter kreme. 

5. Torto po vrhu okrasimo s preostalimi jagodami oziroma po želji, nato pa jo par ur pustimo v hladilniku, da sestavine naredijo svoje. Narežemo in postrežemo.

Pa pridno se sladkajte!

Deli s prijatelji