FESTIVAL

Razvajanje pod kozolci

Objavljeno 30. maj 2016 14.10 | Posodobljeno 30. maj 2016 14.12 | Piše: U. S.

V soboto, 18. junija, bo na idilični lokaciji v Deželi kozolcev v Šentrupertu že drugi festival izbor – kuhali bodo Michelinovi zvezdniki pa tudi mladi in obetavni kuharji iz gostinskih šol; kulinarične izdelke, vina in olje boste lahko kupili.

Pod kozolci bo spet okusno. Foto Tina Rus

Tudi letos Tomaž Kavčič in Franci Kek obljubljata vrhunski program na idilični lokaciji v Deželi kozolcev v Šentrupertu, Izbor, gourmet & fun festival, pa 18. junija prinaša kar nekaj vsebinskih sprememb, z obilo dodatnega spremljevalnega programa pa prerašča v celodnevni dogodek.

»Predstavili se bodo vrhunski kuharski mojstri, tudi takšni z Michelinovimi zvezdicami. Novost bo sodelovanje treh skupin mladih kuharjev iz gostinskih šol, ki bodo jedi pripravljali pod mojim mentorstvom,« pravi mednarodno priznani chef Tomaž Kavčič. Letošnja glavna kuharska zvezda je Oliver Glowig z dvema Michelinovima zvezdicama, iz Italije prihajata še dva chefa s po eno zvezdico, Vincenzo Guarino in Lino Scarallo. Michelinovim zvezdnikom se bodo pridružili še Italijana Agostino Malapena in Salvatore Capparelli, iz Hrvaške prihaja Marina Gaši (Restavracija Marina, Novigrad), iz Bosne Emir Šljivo in Armin Sabanija (Druga Kuča, Sarajevo) in iz Srbije Dejan Nišević (Ćevap kod Dekija, Dorćol Beograd). Nabor najboljših kuharjev zaokrožajo Slovenci Roberto Gregorčič (Oštarija), Jure Tomič (Ošterija Debeluh), Grega Repovž (Gostilna Repovž) in Damjan Fink (Gostilna na Gradu).

Letošnja novost so tri skupine mladih obetavnih kuharjev iz gostinskih šol, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Sicer pa Izbor ponuja tri vrste vstopnic. Kupci najcenejših bodo lahko okušali vina vseh sodelujočih vinarjev in uvodne jedi, vstopnice naslednjega cenovnega razreda poleg pokušine vin in uvodne jedi prinašajo še tri jedi mladih in nadarjenih kuharjev gostujočih šol, z najdražjo vstopnico pa se boste prepuščali vrhunskim kreacijam dvanajstih priznanih slovenskih in tujih kuharjev. Vsak obiskovalec bo z vstopnico prejel kartonček z označenimi jedmi oz. kuharji, ki mu pripadajo glede na vstopnico, in tako brez težav dostopal do ponudbe. Sicer pa bo veskozi na voljo dodatna plačljiva ponudba kulinaričnih dobrot. Na poltretjem hektaru prizorišča bo mogoče poizkusiti vina petdesetih vinarjev, najboljša domača in tuja.

V zavetju šestnajstih kozolcev bo več mikroambientov, ki bodo ponujali bogat spremljevalni program, tudi za najmlajše bo poskrbljeno, obiskovalci pa bodo kulinarične izdelke, vina in olje lahko tudi kupili. 

Deli s prijatelji