Odlični ravioli, s katerimi boste razveselili bližnje.
Sestavine za testo
• 75 g ostre moke
• 25 g ajdove moke
• 1 jajce
• 1 rumenjak
• gram masla
• sol
• poper
• olivno olje
Sestavine za nadev
• 30 g gomolja zelene
• 30 g jabolk
• 100 g mlečnega namaza smetana Zelene doline
• sol
• poper
• timijan
• limonina lupina
Priprava
Vse sestavine umešamo v testo. Testo mesimo 10 minut, da postane prožno in gladko. Oblikujemo hlebček in ga pokrijemo z vlažnim prtičem. Pustimo počivati vsaj pol ure. Testo razdelimo na tri dele, ga na tanko razvaljamo na pomokani površini in narežemo na kvadrate.
Zeleno olupimo in narežemo na kocke, prav tako jabolko. Zeleno prepražimo, dodamo jabolko in ohladimo. Umešamo mlečni namaz smetana Zelene doline in začinimo.
S čajno žličko odmerimo nadev, ga položimo na en del kvadrata, z vodo navlažimo robove in jih zapremo z vilicami. Raviole kuhamo v osoljenem kropu, dokler ne priplavajo na površje.
Ideja za serviranje: raviole lahko postrežemo v družbi popečenih račjih prsi.