Preden hrano iz vrečk pospravite v hladilnik in na police, poskrbite, da bodo nekatera živila primerno shranjena. Preberite nekaj priročnih nasvetov, ki vam bodo olajšali smukanje po kuhinji.
Polovico avokada shranite s čebulo. Redkokdaj najbrž pojeste cel avokado naenkrat, njegova polovica pa zelo hitro počrni, kar je tudi njegov edini manko. Da bo polovica zdržala več kot en dan, jo položite v plastično posodo skupaj s polovico čebule.
Gobe hranite v papirnati vrečki. Boljša rešitev kot hranjenje v plastični posodi in hladilniku. V vrečki bodo ostale suhe in čvrste.
Čebulo in česen hranite v papirnati vrečki z luknjami. Tako bosta ostala polna soka, čvrsta in sveža.
Piškote hranite s kosom kruha. V neprodušno posodo k piškotom dajte še en kos kruha, ki bo skrbel za to, da bodo dlje časa ostali sveži in hrustljavi.
Oreščke in semena hranite v hladilniku. Ta se morda zdi zadnji kraj, kjer bi hranili oreščke, a hladno okolje bo podaljšalo njihovo življenjsko dobo.
Krompir združite z jabolki. Krompir bo tako dlje časa ostal svež.
Šparglje postavite v vodo in pokrijte s plastično vrečko. Surovi šparglji zdržijo približno tri dni, a če jih položite v steklen kozarec z nekaj vode in pokrijete s plastično vrečko, bodo ostali sveži ves teden.
Jajca pred uporabo preverite. Pred pripravo ga spustite v kozarec vode. Če bo plavalo na površju, pomeni, da je staro in polno zraka. Če pa potone, je sveže.
Za več podobnih novic všečkajte našo facebook stran: