Za 2 osebi potrebujemo:
- 1 lonček čvrstega navadnega jogurta Zelene Doline
- 1 srednje veliko kumaro
- 2 stroka česna
- 1 čajno žličko ekstra deviškega olivnega/oljčnega olja
- 1 čajno žličko navadnega belega kisa
- 1 vejico svežega kopra
- ščepec soli in nekaj popra (dodamo po potrebi)
Postopek priprave
Olupimo kumaro in jo naribamo na trakove, ki jih nato še iztisnemo in odlijemo odvečno tekočino.
Olupimo česen in ga na drobno sesekljamo. Tudi koper sesekljamo. Česen in koper primešamo v jogurt in dodamo sol, poper, kis ter olivno olje.
Tako pripravljeno jed pustimo v hladilniku vsaj kakšno uro, da se dodobra ohladi, in jo nato serviramo.
In katerim jedem se tzatziki (dzadziki) odlično poda: kot priloga k jedem na žaru (ribe, lignji, čevapčiči ...), lahko pa jo postrežemo kot samostojno jed oz. namaz za na kruh ali prepečenec.
Dober tek!