Sestavine
• 4 pomaranče (bio)
• 2 pesti rozin
• 2 žlici ruma
• 2 pesti mletih orehov
• 1 žlička cimeta
• 3 dl sladke smetane Zelene Doline
• 70 g jedilne čokolade
• 1 žlica kakava v prahu
Priprava
Pomaranče operemo pod toplo vodo in obrišemo. Vsaki pomaranči odrežemo zgornji del in z žličko previdno izdolbemo meso. Meso narežemo na manjše koščke in pazimo, da odstranimo morebitne koščice.
V večji posodi dobro premešamo mlete orehe, cimet, rozine, rum in pomarančno meso. Izdolbene pomaranče napolnimo s pripravljeno maso.
Na drobno naribamo jedilno čokolado in jo raztopimo nad vodno kopeljo. To naredimo tako, da v manjšem loncu segrejemo pol litra vode in nanj postavimo večjo skledo, v kateri raztopimo čokolado.