POLET

Poletov recept: Ribja juha ali klic topline

Objavljeno 20. november 2014 14.45 | Posodobljeno 20. november 2014 14.45 | Piše: L. Š.

Oh, Sicilija. Največji otok Sredozemlja, otok, na katerem lahko opazimo in okusimo sledi vseh, ki so na njem v preteklosti vladali.

Ribja juha.

Grki, Rimljani, Španci, Francozi, Kartažani, Arabci, Bizantinci, Normani … Vsak je pustil svojo sled, bodisi arhitekturno, umetniško, literarno, kulturno bodisi kulinarično, ki nas v rubriki Poletovih receptov najbolj zanima.

Zima trka na vrata, les v kaminu gori, voda se v radiatorjih ogreva, babice nam pletejo rokavice in šale, stanovanjska podjetja si manejo roke, mi pa se preprosto moramo pogreti. In kako to bolje storiti kot z babičinimi rokavicami in s poletno sicilijansko ribjo juho ... Recept je zelo preprost, za ribjo stvaritev boste potrebovali le dobro uro. Receptu lahko rečemo družinski, saj so količine hrane odmerjene za šest oseb, ki bodo s porcijo juhe v svoj organizem spravili okoli 300 kalorij. Hitro, lahko, zdravo in ... božansko!

Recept najdete na strani Poleta. image

Deli s prijatelji